UUTISIA SEURAKUNNASTA

Väliaikaisen seurakuntaneuvoston päätöksiä

Väliaikainen seurakuntaneuvosto kokoontui 25.1. ja päätti mm. seuraavaa:

Urho Ylisirkka aloittaa 1.2. Karigasniemen kappelin suntiona.

Juha Reinolalle myönnettiin virkavapaata 1.9.18 – 31.8.19 nuorisotyönohjaajan tehtävästä.

Ville Orjala palkattiin Juha Reinolan sijaiseksi nuorisotyönohjaajaksi 1.9.18 – 31.8.19.

Vuoden alun kuulumisia seurakunnasta

Kastepuut

Utsjoen seurakunnassa on otettu käyttöön kastepuut Utsjoen kirkossa ja Karigasniemen kappelilla. Kastepuut ovat yleistyneet seurakunnissa 2000-luvulla.

Kastepuun avulla kerromme siitä, että jokainen kastettu on tervetullut seurakunnan yhteyteen. Kastepuu muistuttaa myös esirukouksesta jokaisen kastetun puolesta ja se kertoo kasteen lahjasta. Katekismus opettaa, että kasteen liitto kantaa silloinkin, kun uskomme horjuu. Lapsen nimi ja kastepäivä kirjoitetaan sydämen muotoiselle lehdelle, joka ripustetaan kastepuuhun, kun lapsi on kastettu.

Lehden vaaleanvihreä väri symboloi uutta elämää sekä kasvua ja sen muoto – sydän – rakkautta. Puu itse on elämän symboli. Kastetun oma lehti ripustetaan kastepuuhun silloin, kun lapsen ja hänen perheensä puolesta rukoillaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa.

Kirkkokyydit

Toisinaan seurakuntalaiset esittävät toiveen kirkkokyydeistä. Haluamme olla koordinoimassa Utsjoen kirkon kirkkokyytejä, jotta jokainen kirkkoon haluava voisi päästä sinne. Se, jonka autossa on tilaa, ja myös se, joka tarvitsee kyytiä, voi ilmoittaa kyydin tarpeesta tai tarjoamisesta suntio Juha Reinolalle (p. 040 5492542) perjantaihin klo 18.00 mennessä. Hän ilmoittaa lauantaina klo 12 mennessä kyydin järjestelyistä.

Nuorisotyön kierrätyskeskus

Nuorisotyön kierrätyskeskus, ”Juhan valinta” on toiminut seurakuntatalon katoksessa vuosia. Nyt tämä toiminta lopetetaan. Kierrätyskeskus kiittää asiakkaita ja lahjoittajia. ”Kaikella on aikansa”, sanoo Juha. Kirpputorivaatteita ja muuta kirpputoritavaraa voi edelleen tuoda diakoniatyöntekijä Satu Näätäselle. (p. 040 8446259)

Nuorgamin rukoushuoneen tekstiilit

Nuorgamin rukoushuoneen tekstiilit uusitaan talkootyönä. Nuorgamin näppärät –käsityöpiiri, joka on myös Kansalaisopiston kurssi, on luvannut Saija Euraston johdolla suunnitella ja valmistaa uusia tekstiilejä rukoushuoneelle. Tavoitteena on uusia verhot ja pöytäliinat sekä valmistaa myös kirkolliset tekstiilit rukoushuoneelle. Käsityöpiiri kokoontuu torstaisin klo 16 koululla ja Saija toivottaa talkoolaisia mukaan piiriin. – Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta projektilta, me olemme tästä oikein innoissamme, kertoo Saija. Saija Eurasto (p. 040 7788647) kertoo mielellään lisää hankkeesta.

Saija Eurasto

Tuomasmessu ja brunssi sekä luentoja seurakuntatalolla

Sunnuntaina 21.1. Utsjoen seurakunnan messu järjestetään seurakuntatalolla. Messu on Tuomasmessu ja sen päätteeksi vietetään yhteinen nyyttikestibrunssi. Brunssi on aamupalan ja lounaan yhdistelmä ja siksi yhteiseen pöytään voi tuoda aivan mitä tahansa. Tuomasmessu tarjoaa erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille ja sitä suunnitellaan 9.1. klo 18 seurakuntatalolla vapaehtoisten illassa. Kevään kuluessa on tulossa myös luentoja harjoittamisen tavoista. Luvassa on tietoa mm. pyhiinvaelluksesta, hiljaisuuden harjoittamisesta sekä rukouksesta. Valmistamme myös omat rukoushelmet hiljentymisen apuvälineiksi. Luennot pitää Päivi Aikasalo.

Seurakuntavaalit

Inarin ja Utsjoen seurakunnissa järjestetään ylimääräiset seurakuntavaalit 25.3. 2018.Vaaleissa valitaan jäsenet Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä Inarin ja Utsjoen seurakuntien seurakuntaneuvostoihin. Yhteiseen kirkkovaltuustoon kuuluu 21 jäsentä, Inari 16 – Utsjoki 5.  Utsjoen seurakunnassa pidettävissä vaaleissa valitaan 5 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä 8 jäsentä Utsjoen seurakunnan seurakuntaneuvostoon. Nyt on valitsijayhdistysten perustamisen ja ehdokasasettelun aika. Aika on lyhyt, sillä se päättyy 29.1.2018.

Päivi Aikasalo

Sadonkorjuun kiitosjuhlan kuvia

Sadonkorjuun kiitosjuhlaa vietettiin pappilassa lauantaina 21.10. Tässä muutama kuva juhlasta.

Seurakunnassa on kesän aikan pidetty paljon talkoita

Lue Juha Reinolan kirje seurakuntalaisille tästä: Meillä on köyhä seurakunta, mutta me olemme rikkaita

Kirkkohallituksen täysistunto kokoontui 19.9. ja perusti Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän

Kirkkohallituksen täysistunto päätti, että Utsjoen seurakunnan ja Inarin seurakunnan alueista muodostetaan Pohjois-Lapin seurakuntayhtymä 1.1.2018 alkaen.

Seurakuntayhtymän perustamisen taustalla ei ole kuntaliitosta. Seurakuntien päätökset perustuvat seurakuntien neuvottelemaan sopimukseen. Muutosprosessin taustalla ovat Utsjoen seurakunnan taloudelliset vaikeudet.