Lähetystyö

Kesän 2020 Vohvelikahvila

Lähetyksen Vohvelikahvila Utsjoen kirkkotuvilla tuottaa hyvää maailmalla. Utsjoen seurakunnan lähetyskannatus muodostuu Lähetyksen vohvelikahvilan tuotosta. Kahvila on talvella suljettu.

Lähetyksen Vohvelikahvilassa työskenteli kesän 2020 ahkeria talkoolaisia, kiitos jokaiselle.
Kulunut kesä oli ennätyksellisen vilkas, asiakkaita riitti. Kiitos myös jokaiselle kävijälle.
Utsjoen seurakunnalla on kolme lähetystyön nimikkokohdetta. Nämä ovat Inkerin kirkon teologinen instituutti Keltossa, (Suomen ev. lut Kansanlähetys), Lähetysyhdistys Kylväjän Mongolian työ ja Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen työ Etelä-Sudanissa ja Ugandassa. Näille kaikille nimikkokohteille pystyttiin antamaan 4 000 euroa kullekin. Lisäksi Murmanskin kirkon rakentamista tuetaan 2000 eurolla. Lähetysvarojen jakamisesta päätti seurakuntaneuvosto.
Uusi kesä tulee taas, jos haluat vapaaehtoistyöhön upeaan paikkaan, ota yhteyttä Kirsi-Marja diakoniin!

Nuorisotyön ja Ilolas boddun kummipojan kuulumisia

Marja Ochiengin lähettikirje 3/2019, 2.5.2019

 

Utsjoen seurakunnan lähetystyötä toteutetaan lähetyskäskyyn perustuen. Seurakunnan lähetyssihteerin tehtäviä hoitaa diakoniatyöntekijä Kirsi-Marja Wargh ja hänen tukenaan ovat aktiiviset seurakuntalaiset.

 

ETELÄ-SUDANISSA

Seurakunta tukee Suomen Luterilaisen evankeliumiyhdistyksen työtä Etelä-Sudanissa ja Ugandassa.

http://www.sley.fi/lahetystyo

 

MONGOLIASSA

Lähetysyhdistys Kylväjä tekee työtä Mongoliassa. Olemme tukemassa myös tätä.

  www.kylvaja.fi.

INKERIN KIRKOSSA

Seurakunta on mukana Lapin seurakuntien yhteisessä projektissa kirkon rakentamiseksi Muurmanskiin. Utsjoen seurakunta tukee Suomen evankelis-luterilaiselle Kansanlähetyksen välityksellä Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon Kelton koulutuskeskuksen toimintaa Pietarin lähellä.

http://www.inkerinkirkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=56
http://www.mission.fi/tyo_maailmalla/alueet/venaja/

 

Inkerin kirkon tuoreimmat uutiset www.inkerinkirkko.fi ja Facebookissa: Inkerin kirkko (kaikille avoin sivu, ei vaadi rekisteröitymistä)

 

SUOMEN PIPLIASEURAN TYÖ

Utsjoen seurakuntalaisten vapaaehtoisen toiminnan avulla on tuettu Suomen Pipliaseuran toimintaa. Suomen ja Norjan Pipliaseurojenyhteispohjoismaisessa saamenkielisen (pohjoissaame) Raamatun käännösprojektissa työskentelvät  Arto Seppänen, Janne Aikio ja FL Kaarina Vuolab sekä Enontekiöltä opettaja Helena Valkeapää.

http://www.bible.fi/fi/

 

LÄHETYSTYÖN KANNATUS

Utsjoen seurakunnan vapaaehtoinen taloudellinen lähetystyön kannatus on merkittävää. Suurin osa siitä tulee seurakunnan kesäisin toimivan lähetyskahvilan toiminnasta. Lähetyskahvila on toiminut yli 20 vuotta aktiivisten seurakuntalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten talkootyönä.