Lähetystyö

Saarenketojen ystäväkirje 1/19

Kirjeen voi lukea alla olevasta linkistä.

Ystäväkirje 1-2019 Saarenketo

Nuorisotyön ja Ilolas boddun kummipojan kuulumisia

Hei

Keniassa eletään vuoden kuuminta ja kuivinta kautta. Lämpötila kohoaa päivällä yli +30 asteeseen täällä Kisumussa. Yöksikään ilma ei viilene kuin johonkin +20 asteen yläpuolelle.

Kirjoittelen nyt Ilolas boddu piirin kummipojan Dicksonin kuulumisia. Liitteessä on diakonissa Janetin ottama valokuva Dicksonista koulussa. Hän on juuri harjoittelemassa ilmeisesti muuraustekniikkaa tuossa kuvassa. Dicksonilla on siis ensimmäinen vuosi rakennusalan opintoja takanaan ja vielä tämä vuosi olisi sitten edessä. Hän on vielä tämän vuoden hankkeen taloudellisen tuen piirissä ja jää sitten joulukuussa hankkeestamme pois. Ilmoittelen tästä sitten loppuvuodesta vielä.

Perhe sai vuoden ensimmäisen ruokarahan tammikuun alussa ja tällä viikolla he saavat helmikuun ruokarahan. Tämän ruokarahan perhe saa aina kuukauden ensimmäisellä viikolla. Janet vastaa tämän rahan maksamisesta perheelle. Dickson saa tästä rahasta osan taskurahaksi kouluun mukaan otettavaksi. Olemme maksaneet myös Dicksonin koulumaksut toimistomme kautta.

Lämmin kiitos kaikesta tuesta Dicksonille ja hänen läheisilleen. Jatketaan rukousta heidän puolestaan edelleen. Muistetaan rukouksissa uutta alkanutta kouluvuotta ja kaikkia hänen läheisiään.

Siunausta elämään, hyviä talvipäiviä teille kaikille!

Kisumussa 4.2.2019

Maikki Ochieng

Utsjoen seurakunnan lähetystyötä toteutetaan lähetyskäskyyn perustuen. Seurakunnan lähetyssihteerin tehtäviä hoitaa diakoniatyöntekijä Satu Näätänen ja hänen tukenaan ovat aktiiviset seurakuntalaiset.

ETELÄ-SUDANISSA

Seurakunnan nimikkolähetit Antti ja Liisa Saarenketo ovat työskennelleet  Etelä-Sudanin luterilaisen kirkon työyhteydessä.  Nykyisen poliittisen tilanteen takia työ ei ole voinut jatkua entisellään. He eivät ole pystynyt palaamaan kentälle. Antti ja Liisa työskentelevät Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) palveluksessa. Antti pyrkii vierailemaan etelä-Sudanissa niin usein kuin mahdollista. Kun lähetti ei voi toimia kentällä, lähetysjärjestö auttaa kuitenkin kirkkojen rakentamisessa. Tämä on paikalliselle kirkolle suuri tuki vaikeassa tilanteessa.

MONGOLIASSA

Seurakunnan nimikkolähetit Jaakko ja Marjut Tikkanen perheineen asuvat ja työskentelevät Tsetserlegin kaupungissa Mongoliassa. He palvelevat Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa. Kylväjä on aloittanut työn Mongoliassa vuonna 1997. Se osallistuu seurakuntien opettamiseen, johtajuuskoulutukseen, raamattukoulutukseen sekä kehitysyhteistyöhankkeisiin.

Marjut Tikkasen nettipyhäkoulun löydät osoitteesta  www.kylvaja.fi.

Lue lähettikirjeet tästä:

Tikkaset 2017 06

Tikkaset 2017 07

Tikkaset 2017 09

Tikkaset 2017 10  ja kohdekirje Mongolia lokakuu 2017

Tikkaset 2018 1

INKERIN KIRKOSSA

Seurakunta on mukana Lapin seurakuntien yhteisessä projektissa kirkon rakentamiseksi Muurmanskiin. Utsjoen seurakunta tukee Suomen evankelis-luterilaiselle Kansanlähetyksen välityksellä Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon Kelton koulutuskeskuksen toimintaa Pietarin lähellä.

Inkerin kirkon tuoreimmat uutiset www.inkerinkirkko.fi ja Facebookissa: Inkerin kirkko (kaikille avoin sivu, ei vaadi rekisteröitymistä)

SUOMEN PIPLIASEURAN TYÖ

Utsjoen seurakuntalaisten vapaaehtoisen toiminnan avulla on tuettu Suomen Pipliaseuran toimintaa. Suomen ja Norjan Pipliaseurojenyhteispohjoismaisessa saamenkielisen (pohjoissaame) Raamatun käännösprojektissa työskentelvät  Arto Seppänen, Janne Aikio ja FL Kaarina Vuolab sekä Enontekiöltä opettaja Helena Valkeapää.

LÄHETYSTYÖN KANNATUS

Utsjoen seurakunnan vapaaehtoinen taloudellinen lähetystyön kannatus on merkittävää. Suurin osa siitä tulee seurakunnan kesäisin toimivan lähetyskahvilan toiminnasta. Lähetyskahvila on toiminut yli 20 vuotta aktiivisten seurakuntalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten talkootyönä.