Lähetystyö

Utsjoen seurakunnan lähetystyötä toteutetaan lähetyskäskyyn perustuen. Seurakunnan vapaaehtoisena lähetyssihteerinä toimii Tarja E. Länsman ja hänen tukenaan ovat aktiiviset seurakuntalaiset.

 

NUTTUPIIRIT kevät 2017

Kevään viimeinen nuttupiiri oli määrä pitää 9.5.2015. Tämä kokoontumiskerta peruuntuu samana iltana olevan kirkkovaltuuston kokouksen vuoksi. Kokoonnumme vielä toukokuussa lähetyskahvilan merkeissä.

KIRKKOTUPIEN LÄHETYSKAHVILA

Lähetyskahvila on auki kesäisin. Kahvilan tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyölle Utsjoen seurakunnan kautta. Tulevana kesänä 2017 kahvila on auki juhannuksesta heinäkuun loppuun.

Jos vapaaehtoistyö kahvilassa kiinnostaa sinua, ilmoita yhteystietosi lähetyssihteerille tai seurakunnan työntekijöille.

ETELÄ-SUDANISSA

Seurakunnan nimikkolähetit Antti ja Liisa Saarenketo ovat työskennelleet  Etelä-Sudanin luterilaisen kirkon työyhteydessä.  Nykyisen poliittisen tilanteen takia työ ei ole voinut jatkua entisellään. He eivät ole pystynyt palaamaan kentälle. Antti ja Liisa työskentelevät Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) palveluksessa. Antti pyrkii vierailemaan etelä-Sudanissa niin usein kuin mahdollista. Kun lähetti ei voi toimia kentällä, lähetysjärjestö auttaa kuitenkin kirkkojen rakentamisessa. Tämä on paikalliselle kirkolle suuri tuki vaikeassa tilanteessa.

http://www.sley.fi/lahetystyo

 

MONGOLIASSA

Seurakunnan nimikkolähetit Jaakko ja Marjut Tikkanen perheineen asuvat ja työskentelevät Tsetserlegin kaupungissa Mongoliassa. He palvelevat Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa. Kylväjä on aloittanut työn Mongoliassa vuonna 1997. Se osallistuu seurakuntien opettamiseen, johtajuuskoulutukseen, raamattukoulutukseen sekä kehitysyhteistyöhankkeisiin.

Marjut Tikkasen nettipyhäkoulun löydät osoitteesta  www.kylvaja.fi.

Lue lähettikirjeet tästä:

Tikkaset 2017 06

INKERIN KIRKOSSA

Seurakunta on mukana Lapin seurakuntien yhteisessä projektissa kirkon rakentamiseksi Muurmanskiin. Utsjoen seurakunta tukee Suomen evankelis-luterilaiselle Kansanlähetyksen välityksellä Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon Kelton koulutuskeskuksen toimintaa Pietarin lähellä.

http://www.inkerinkirkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=56
http://www.mission.fi/tyo_maailmalla/alueet/venaja/

 

Inkerin kirkon tuoreimmat uutiset www.inkerinkirkko.fi ja Facebookissa: Inkerin kirkko (kaikille avoin sivu, ei vaadi rekisteröitymistä)

 

SUOMEN PIPLIASEURAN TYÖ

Utsjoen seurakuntalaisten vapaaehtoisen toiminnan avulla on tuettu Suomen Pipliaseuran toimintaa. Suomen ja Norjan Pipliaseurojenyhteispohjoismaisessa saamenkielisen (pohjoissaame) Raamatun käännösprojektissa työskentelvät kirkkoherra Arto Seppänen, kanttori Janne Aikio ja FL Kaarina Vuolab sekä Enontekiöltä opettaja Helena Valkeapää.

http://www.bible.fi/fi/

 

LÄHETYSTYÖN KANNATUS

Utsjoen seurakunnan vapaaehtoinen taloudellinen lähetystyön kannatus on merkittävää. Suurin osa siitä tulee seurakunnan kesäisin toimivan lähetyskahvilan toiminnasta. Lähetyskahvila on toiminut yli 20 vuotta aktiivisten seurakuntalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten talkootyönä.