Utsjoen kirkko ja kirkkotuvat

Kirkkotuvat kirkkotuvatsuomi

Church Huts kirkkotuvatenglanti

Kirchhütten kirkkotuvatsaksa

1. Utsjoen kirkko käräjätuvan (oikea) ja seurakunnan kesäkahvilan välistä katsottuna.

2. Utsjoen kirkko kirkkotuvilta päin katsottuna.

Kirkko, pappila ja Pyhän Ulriikan kirkon sakasti

Utsjoen nykyinen kirkko on rakennettu Mantojärven rinteeseen vuosina 1850-1853. Sen on suunnitellut Ernst B. Lohrman. Kirkon rakennuskivet ovat todennäköisesti kirkon yläpuolisen tunturin irtolohkareista louhittuja, ja tiilet ovat peräisin Norjan Sirmasta. Alttaritaulun on maalannut August Koivisto. Kirkossa on istumapaikkoja 250 henkilölle.

Utsjoen pappila valmistui vuonna 1843 Carl Ludvig Engelin suunnitelmien pohjalta. Pappila toimii yhä papin virka-asuntona.

Nykyisen kirkon edeltäjä, Pyhän Ulriikan kirkko oli rakennettu nykyisen pappilan lähelle vuonna 1700. Silloinen puukirkko oli 100 vuotta myöhemmin niin heikossa kunnossa, ettei sen korjaaminen ollut mahdollista. Pyhän Ulriikan kirkon sakasti seisoo edelleen paikallaan pappilan pellon laidalla.