Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijä Kirsi-Marja Wargh + 358 40 844 6259. Ole rohkeasti yhteydessä!

DIAKONIAN TALOUDELLISET KORONA-AVUSTUKSET:

Koronakriisin vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet perheet ja yksittäiset henkilöt voivat hakea avustusta Utsjoen seurakunnan diakoniatyöltä. Tuki myönnetään pääsääntöisesti ruoka-avustuksina sekä tarvittaessa myös muuhun akuuttiin hätään harkinnanvaraisesti. Hakemukset perusteluineen (sisältäen vapaamuotoisen selvityksen taloudellisesta tilanteesta) osoitetaan diakoniatyöntekijälle sähköpostilla. Laitathan mukaan yhteystietosi, jotta voimme ottaa sinuun myös puhelimitse yhteyttä. Avustus on harkinnanvarainen. Tarvittaessa voit kysellä lisätietoja tai soittaa, mikäli sinulla ei ole sähköpostia käytettävissä: Kirsi-Marja Wargh puh. 0408446259. Hakemukset sähköpostiosoitteeseen: kirsi-marja.wargh@evl.fi.

Keräys on tuottanut tähän mennessä 1060 euroa. Lämmin kiitos lahjoittajille. Keräys jatkuu 19.7. asti. Ks keräystiedot etusivulta.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys on meneillään. Tänä vuonna tuotto menee vanhemmuuden tukemiseen Suomessa ja maailmalla.

Keräys täyttää tänä vuonna 70-vuotta ja sekin on karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Lähikeräystä ei voida siis suorittaa. On kuitenkin mahdollisuus osallistua lahjoittamalla tilisiirrolla, MobilePaylla tai nettilahjoitussivun kautta (tarvitset verkkopankkitunnukset). Seurakuntamme MobilePay numero on 82763.

Tilinumero
• AktiaFI82 4055 0010 4148 41
• NordeaFI16 2089 1800 0067 75
• Pohjola pankkiFI14 5000 0120 2362 28

Seurakuntamme viite 303752

Alla olevan linkin kautta pääset suoraan seurakuntamme nettilahjoitussivulle:

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.yhteisvastuu.fi/lahjoita/

Kiitos, kun olet mukana luomassa valoisampaa tulevaisuutta

Keräyslupa RA/2019/704, voimassa 1.9.2019-31.8.2020, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 23.8.2019.
Keräyslupa ÅLR 2019/3450, voimassa 1.9.2019 – 31.8.2020, Ahvenanmaa, myöntänyt Ålands landskapsregering 2.5.2019.

************************************************************************

Hävikkiruokajakelua (jos jaettavaa on) yhdessä Samisosterin kanssa Nuorgamissa rukoushuoneella ti ja to klo 13.30 – 14.30 ja Karigasniemellä kappelilla ma, ke ja pe klo 14 – 15.30. Kysy Kirsi-Marjalta.

DIAKONIA on kristillistä palvelutyötä, mikä perustuu Jeesuksen antamaan esimerkkiin. Varhaisimmassa seurakunnassa oli diakonin virka, minkä tehtävänä oli pitää huolta köyhistä ja sairaista sekä huolehtia heidän taloudellisesta ja hengellisestä hyvin-voinnistaan. Diakoniatyö tukee ihmisiä arjen kysymysten keskellä ja pyrkii auttamaan vaikeuksien kohdatessa.

Utsjoen seurakunnan diakoniatyötä toteutetaan:
Yksilöllisenä toimintana kotikäynteinä, vastaanottotyönä, sielunhoito- ja keskusteluapuna sekä taloudellisena tukena. Yksittäisissä tukiasioissa ratkaisut seurakunnan taholla tekevät diakoniatyöntekijä yhdessä kirkkoherran kanssa. Suuremmissa taloudellisissa asioissa seurakunta tekee yhteistyötä Utsjoen kunnan sosiaalitoimen kanssa.

Ryhmätyönä kirkkopyhinä, leireinä, kerhoina, diakoniapiireinä, retkinä, juhlina ja tempauksina.

Yhteis –ja verkostotyönä Utsjoen kunnan ja erityisesti kunnan sosiaali- ja terveystoimen, Lapin rovastikunnan seurakuntien, sekä muiden paikallisten,  alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteistyönä, esimerkiksi Yhteisvastuu-keräykset ja EU-ruokatuki.

Vapaaehtoistyönä aktivoimalla vapaaehtoisia avustajia tukemaan diakoniatyötä eri tavoin. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä seurakuntasisareen!