Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijä Irma Alastalo  + 358 40 844 6259

Diakoniatyöntekijä Irma Alastalo on poissa työtehtävistä 11.6. saakka. Tarvittaessa ota yhteyttä Päivi Aikasaloon +358 400 392 224

TOIMINTAA

KERHOT JA TAPAHTUMAT

Rukouspysäkki:

Du/To 12.1,  2.2,  23.2,  16.3,  13.4 ja 4.5 klo 18.00 -19.15

Rukouspysäkit kokoontuvat kodeissa. Tarkat tiedot kokoontumispaikoista saat diakoni Irmalta. Rukouspysäkki on paikka jossa voit rukoilla ryhmässä ja viipyä hetkisen sanan äärellä. Rukoilemme paikkakuntalaisten puolesta ja meille voi lähettää rukouspyyntöjä esim. tekstiviestillä, diakonin numeroon.

Ilolas Boddu:

Be/Pe 10.2,  10.3,  7.4 ja 12.5 klo 13-15.00. Kyytiasioissa ota yhteys Jouni Esa Nousuniemeen p. 040 760 0460.

Hartaus- ja lauluhetki Aspassa

Ga/Ke 11.1,  15.2,  15.3,  12.4  ja 10.5 klo 13-14

Hartaus AVOssa

Du/To 25.1 ,  16.2,  16.3,  6.4,  4.5 ja 1.6 klo 14.20 – 15.00

Perhekerho aloittaa Utsjoella toiminnan

Ota yhteyttä diakoniin saamme löydettyö oikean päivän kerholle!

EU-ruokakassit

Eu-ruokakasseja saatavilla kunnan vähävaraisille. Ota yhteyttä diakoniin.

KRISTILLISTÄ KIRJALLISUUTTA MYYNNISSÄ DIAKONIATOIMISTOSSA.  Soita ja kysele lisää.

************************************************************************

DIAKONIA on kristillistä palvelutyötä, mikä perustuu Jeesuksen antamaan esimerkkiin. Varhaisimmassa seurakunnassa oli diakonin virka, minkä tehtävänä oli pitää huolta köyhistä ja sairaista sekä huolehtia heidän taloudellisesta ja hengellisestä hyvin-voinnistaan. Diakoniatyö tukee ihmisiä arjen kysymysten keskellä ja pyrkii auttamaan vaikeuksien kohdatessa.

Utsjoen seurakunnan diakoniatyötä toteutetaan:
Yksilöllisenä toimintana kotikäynteinä, vastaanottotyönä, sielunhoito- ja keskusteluapuna sekä taloudellisena tukena. Yksittäisissä tukiasioissa ratkaisut seurakunnan taholla tekevät seurakunta-sisar yhdessä kirkkoherran kanssa. Suuremmissa taloudellisissa asioissa seurakunta tekee yhteistyötä Utsjoen kunnan sosiaalitoimen kanssa.

Ryhmätyönä kirkkopyhinä, leireinä, kerhoina, diakoniapiireinä, retkinä, juhlina ja tempauksina.

Yhteis –ja verkostotyönä Utsjoen kunnan ja erityisesti kunnan sosiaali- ja terveystoimen, Lapin rovastikunnan seurakuntien, sekä muiden paikallisten,  alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteistyönä, esimerkiksi Yhteisvastuu-keräykset ja EU-ruokatuki.

Vapaaehtoistyönä aktivoimalla vapaaehtoisia avustajia tukemaan diakoniatyötä eri tavoin. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, ota yhteyttä seurakuntasisareen!